Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwbrief en blijf op de hoogte.

Officiële opening Brainport Human Campus

Opening BHC

Op 29 september vond de officiële opening van Brainport Human Campus plaats in Helmond. In aanwezigheid van zo’n 100 genodigden proostten CEO Jeroen Driessen en burgemeester Elly Blanksma op de missie van deze campus: een gastvrije plek bieden om professionals en organisaties samen te brengen, werkgeluk te faciliteren en te verbinden en inspireren.

Naast Driessen Groep zijn er nog zo’n 30 andere organisaties gevestigd die zich aansluiten bij de visie van de campus. Een mix van organisaties uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven en waar de mens centraal staat. “Andere campussen in de regio houden zich voornamelijk bezig met technologie en innovatie. Wij zijn een natuurlijke aanvulling daarop, Brainport Human Campus zorgt voor de menskant”, aldus trotse CEO Jeroen Driessen.

Burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, benadrukte het belang van de Brainport Human Campus voor de regio. “Met momenteel meer vacatures dan werkzoekenden en met de focus op ‘human capital’, is Brainport Human Campus een zeer welkome en passende aanvulling. Brainport Human Campus zorgt voor een balans tussen de focus op technologie in de regio en de uitdaging op de arbeidsmarkt voor onderwijs, zorg en welzijn”.

Na het openingsmoment werden de aanwezige gasten in kleine groepjes rondgeleid over de campus, die nu uit vijf gebouwen bestaat. Zo konden de aanwezigen zelf ontdekken hoe Driessens droom om ‘een HRM dorp te creëren waar kennis en ervaring gedeeld worden’, werkelijkheid is geworden.

Op de campus is overal rekening gehouden met het creëren van werkgeluk. Zo biedt de campus veel groen, restaurants met gratis eten voor de huurders, theaterzalen, een inclusieve koffiebar, vijver met strandje, kinderopvang en originele vergaderruimtes in thema’s die aansluiten bij de panden waarin ze gevestigd zijn. Er is momenteel een wachtlijst voor het huren van een kantoorruimte, maar de huidige capaciteit van 600 bewoners wordt in de nabije toekomst uitgebreid naar 1000. 

Van deze dag maakten we een leuke compilatie.

Bekijk de video

Gerelateerde artikelen