Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwbrief en blijf op de hoogte.

Opening van het Atelier

Het Atelier zij-aanzicht

Op 10 december is het Atelier, het verbouwde pand aan de Vlamovenweg, op de Brainport Human Campus officieel geopend. Een uniek pand waar zowel bedrijven van Driessen Groep als externe bedrijven samen komen. Een broedplaats voor professionals die opereren in het domein van mens & werk. 

Voor professionals, door professionals

De metamorfose van het bestaande pand is opgepakt met Hal2 ruimtevormgevers uit Eindhoven die samen met ons al meerdere panden van Driessen Groep inrichtte. Speciaal voor dit traject stelde zij een creatief design team samen. Jonge professionals op het gebied van architectuur, interieur, publieke ruimte, product design en grafisch design werkten samen met Driessen Groep aan het concept. Samen met de aannemer (Bouwbedrijf Rooijakkers uit Helmond) resulteerde dit in een bijzondere en unieke uitwerking.

Verbinding staat centraal

Het Atelier heeft een verbindende functie op de Human Campus. Het is een bijenkorf waar jonge professionals en het bedrijfsleven op het gebied van mens & werk samenkomen en waar nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Het Atelier is onderdeel van de campus maar kent een eigen identiteit, net zoals de andere panden dat hebben. Het pand telt circa 80 werkplekken, verdeeld over verschillende kantoorruimtes, en een zestal vergader- of trainingsruimtes die ook nog eens plaats bieden aan ongeveer 70 personen.

Werken en ontspannen

De sfeer is ontspannen en inspirerend. Een sfeer die uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Dat voel je vooral op het marktplein, waar niet alleen het hoge plafond en de kleine tribune opvalt, maar zeker ook de espressobar Jan & Koek. Een espressobar waar bewoners van de Brainport Human Campus een vers bereid kopje koffie & thee en zelfgebakken koeken kunnen afnemen. De bar wordt gerund in samenwerking met ORO en vormt daarmee een waardevolle dagbesteding voor mensen waarvoor een zelfstandige positie op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is.

De bewoners

Naast enkele bedrijven van Driessen Groep nemen ook externe bedrijven hun intrek in het Atelier. De organisaties Benchstars, Boost & C0, PASS-jobcoaching, Verrassende ontmoetingen community, PBProtection, Sociaal Innovatie Centrum  Werkgeluk van Fontys, Carolus Borromeus College, Met David, Jan de Beer en Beck Communicatie heten wij van harte welkom!

Trots als een pauw

De voorbereiding en realisatie duurde 2,5 jaar. We zijn trots op het prachtige resultaat en op de mix van bedrijven dat hier werkzaam is. Een bijzonder waardevolle aanvulling voor de Brainport Human Campus.

Vandaag heten we, na lang wachten in verband met corona, een gedeelte van de nieuwe bewoners van harte welkom. 

Bekijk de welkomstvideo

Gerelateerde artikelen