Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwbrief en blijf op de hoogte.

Werk- en ontwikkelprogramma Sterk aan het Werk officieel van start!

Sterk aan het Werk deelnemers

Op 1 juni jl. vond er een feestelijke kick-off plaats van ‘Sterk aan het Werk’. Een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande ouders met inkomen op bijstandsniveau. De deelnemers zijn twee maanden geleden gestart. Sinds 1 juni  zijn ze  officieel bij de deelnemende bedrijven in dienst! Het gaat om een groep van 6 alleenstaande moeders.

Waarom Sterk aan het Werk?

Werktijden die niet te combineren zijn met (schoolgaande) kinderen, een functie waarbij je net niet aan alle (opleidings)eisen voldoet of een groot gat op je cv. Als alleenstaande ouder kan het lastig zijn om een baan te vinden. Terwijl deze vaders en moeders talenten hebben én graag aan de slag gaan. Om te voorkomen dat dit talent niet gezien wordt én omdat er een enorme krapte heerst op de arbeidsmarkt, werd vanuit Driessen Foundation het programma: ‘Sterk aan het Werk’ gelanceerd. Wij, onderdeel van de Driessen Groep, zijn één van de organisaties die een deelnemer in dienst heeft. We zijn enorm blij met haar als aanvulling op ons team!

Wat houdt het programma in?

Sterk aan het Werk is een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande ouders met een inkomen op bijstandsniveau.  De deelnemers gaan aan de slag in een specifieke functie en doen hier (meer) werkervaring mee op. Parallel daaraan volgen zij in groepsverband een ontwikkelprogramma. In dit programma wordt aandacht besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het traject wordt begeleid door buddy’s. Het doel is om de deelnemers een springplank te bieden naar een structurele baan intern of extern die zoveel mogelijk werkgeluk brengt. 

Waarom is dit traject anders? 

Werkgevers zijn gewend om naar cv’s en sollicitatiebrieven te kijken en met een vastomlijnde functie te werken. Maar om gelijke kansen te creëren is een andere aanpak nodig. Bij de werving- en selectie van de deelnemers vormen hun competenties en motivatie het uitgangspunt. Daarbij worden werkzaamheden gezocht. Dit gebeurt via jobcarving. Daarnaast zijn de randvoorwaarden belangrijk, zoals de mogelijkheid om te werken onder schooltijden.

Goed voorbeeld, doet volgen

Laat de kanjers die zich ingeschreven hebben een voorbeeld zijn voor andere alleenstaande ouders. Jij kunt zelf het verschil maken! Ook complimenten voor de bedrijven en teams die meedoen aan dit programma en anders durven te kijken naar werk. 

Zelf ook aan de slag met dit initiatief?

Ben jij werkgever en heb jij moeite met het vinden van geschikte arbeidskrachten? Hecht je waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zie je de voordelen van inclusief werkgeverschap? Neem dan gerust contact op met Bianca van Lieshout van Sterk aan het Werk: bianca.vanlieshout@driessengroep.nl en/of lees meer over het initiatief op de website van de Driessen Foundation.

Deelnemers vertellen

Niet alleen wijzelf zijn enthousiast! In deze video vertellen deelnemers wat het programma voor hen betekent en het werken binnen de familie van bedrijven van Driessen Groep.

 

Sterk aan het werk is een initiatief van Driessen Foundation. Het is mede vormgegeven in samenwerking met Driessen en partners uit de regio waaronder gemeente Helmond, Senzer en LEV-groep.

Gerelateerde artikelen